Skip to main content

Hyvä yleisurheilun ystävä! 

Oulussa koetaan 11.–12.9. yleisurheilun juhlaa, kun Raatin stadionilla kilpailee peräti 500 joukkuetta SM-viesteissä. Minulla on kilpailun suojelijana ilo toivottaa yleisurheiluväki tervetulleeksi Ouluun.

Viestikisat tarjoavat yksilölajeissa kilpaileville urheilijoille vahvan kokemuksen joukkueurheilusta. SM-viesteissä onkin tästä syystä aivan ainutlaatuinen tunnelma.  Oman seuran joukkueita kannustetaan iloisella ilmeellä. SM-viestien järjestäminen kilpailukauden päätteeksi mahdollistaa monelle urheilijalle heittäytymisen epämukavuusalueelle ja kilpailemisen myös itselleen vieraammalla matkalla tai kenttälajien urheilijoille osallistumisen juoksumatkoille.

Kun minut on kutsuttu kisojen suojelijaksi urheilua ja eritoten yleisurheilua innokkaasti seuraava piispana, niin olen pohtinut mitä erityistä antia voin tässä roolissa tarjota. Päädyin siihen, että haluan toivottaa kaikille urheilijoille ja jokaiselle joukkueelle ja seuralle taustajoukkoineen siunausta ja varjelusta.

Siunaus voi tässä yhteydessä merkitä vaikkapa sitä, että pystyy tekemään oman parhaan suorituksensa. Kaikki joukkueet eivät voi voittaa ja monet kokevat myös pettymyksiä. Niilläkin on oma merkityksensä urheilijana ja ihmisenä kasvamisen kannalta. Varjelus taas tarkoittaa esimerkiksi sitä, että vältyttäisiin loukkaantumisilta ja vammoilta tässä kauden päätöskisassa.

Koen SM-viestien suojelijaksi kutsumisen kunniatehtävä. Viime aikojen liikuntapainotteisia piispan tehtäviä onkin riittänyt mm. elokuun lopussa ollut Jukolan viesti, jossa minulla oli oma Piispan Pihkaniskat -joukkue ja syyskuun ensimmäisenä viikonvaihteen Piispanpyöräily -tapahtuma.

Kiitän kaikkia SM-viestien tekijöitä ja tukijoita sekä Oulun kaupunkia ja Oulun Pyrintöä. Kiitän isoa vapaaehtoisten joukkoa. Ilman teidän sitoutumistanne nämäkään kisat eivät olisi mahdollisia.

Jukka Keskitalo

SM-viestien suojelija,

Oulun hiippakunnan piispa