Skip to main content

TEAM HARRI HEIKKILÄ

Olen Harri Heikkilä, oululainen yleisurheiluvalmentaja 18 vuoden kokemuksella.

Olen itse harrastanut juoksua kilpaurheilijana 15–20-vuotiaana. Myöhemmin löysin pidemmät matkat ja voimaharjoittelun. Tykkään haastaa itseäni myös uusien lajien parissa. Minulla onkin tulos niin 100 metriltä kuin maratonilta. Lisäksi olen kokeillut omia rajoja voimailussa ja kokemuksilla kestävyysliikunnan parissa. Pidän ajatuksesta, että jokainen voi liikkua ja urheilla omien kykyjen ja halujen mukaan.

Valmennuskokemus
Olen valmentanut urheilijoita pääasiassa juoksulajeissa yhtäjaksoisesti vuodesta 2004 lähtien. Aloitin valmentamisen Rovaniemellä kun minua pyydettiin mukaan yhden poikaryhmän valmentajaksi. Valmentajan urani aikana olen saanut kokea monia hienoja kokemuksia niin harjoituksissa, kuin kilpailuissa. Urani alussa sain perehtyä paljon 400 metrin juoksun valmennukseen ja toki myös juoksu- ja voimavalmennukseen ylipäänsä. Tällä hetkellä valmennuksessani on 10 15–23-vuotiasta yleisurheilijaa. Minulla on kokemusta eri yksilö- ja joukkuelajeista, joille olen valmentanut eri pituisia blokkeja juoksu- ja fysiikkatreenejä. Minulle tuttuja lajeja on jalkapallo, salibandy, jääkiekko, lentopallo, pesäpallo, futsal, formula, alppihiihto, suunnistus, hiihto, pyöräily ja triathlon.

Valmentamistani urheilijoista seitsemän on yltänyt Kalevan kisoihin. Nuorten Ruotsi-ottelussa on edustanut kaksi urheilijaa, Pohjoismaiden maaottelussa (19 v.) on edustanut kolme urheilijaa, yksi urheilija on edustanut Suomea nuorten olympiafestivaaleilla kolmiloikassa (EYOF vuonna 2015), ja SM-mitaleja on 40 kpl.

Valmennusfilosofia
Haluan motivoida urheilijaa harjoitteluun sekä tukea hänen pyrkimyksiään löytämään rajansa urheilijana ja ihmisenä. Valmentaessani pidän tärkeänä urheilijan itsetuntemuksen ja minäpystyvyyden kehittymistä. Haluan, että urheilija pystyy sanomaan: “minä osaan, minä pystyn”.

Hyvä valmennus on kokonaisvaltaista urheilijakeskeistä valmennusta, jossa valmentaja ottaa huomioon urheilun, levon, ravinnon ja muun elämän. Hyvä harjoittelu on urheilijan tavoitteiden mukaista, ikään ja harjoittelutaustaan sopivaa. En kannata pikavoittoja, ja painotan mieluummin pitkäaikaisia valmennussuhteita. Valmennuksen tulokset ulosmitataan vasta vuosien jälkeen. Silloin urheilija ja valmentaja voivat yhdessä todeta, että menestyminen on mielenrauhaa ja tietoisuus siitä, että olet tehnyt kaikkesi tullaksesi parhaimmaksi versioksi itsestäsi mitä voit olla.

Valmentajakoulutus
• Kansainvälinen kestävyysseminaari Pajulahden urheiluopisto 2012, 2019
• Maraton- ja juoksukouluohjaaja -koulutus Suomen Urheiluliitto ry 2010
• Yleisurheilun Valmentajatutkinto (Taso 3) Suomen Urheiluliitto ry 2007
• Seuravalmentajatutkinto (Taso 2) Suomen Urheiluliitto ry 2006
Koulutus
• Kasvatustieteen maisteriopinnot, Lapin yliopisto 2011-
• Kasvatustieteen kandidaatti, Lapin yliopisto 2011

Yhteystiedot
Puh 050 3272740
s-posti harrihei70@gmail.com