Skip to main content

Oulun Pyrinnön huippu-urheilun valmennus- ja harjoitteluapuhan saajat vuodelle 2024 on valittu. Yhteensä 27 Oulun Pyrinnön urheilijaa saavat Kiistola-säätiön valmennus- ja harjoitteluapurahan.  

Kiistola-säätiö on vuonna 1956 perustettu säätiö, jonka sääntöjen määräisiin tarkoituksiin kuuluu mm. edistää ja tukea Oulun Pyrintö ry:n urheilutoimintaa. Säätiö pystyy vuosittain avustamaan merkittävällä summalla Oulun Pyrinnön urheilijoita ja Pyrintöä seurana. Oulun Pyrinnön ja sen urheilijoiden kannalta on siis erittäin hyvä tilanne, että seuran taustalla on tällainen säätiö.

Tukia myönnettäessä otettiin ensisijaisesti huomioon urheilijan tulos- ja menestyskehitys suhteessa lajin kansainväliseen ja kansalliseen tasoon ja kehitykseen sekä sen lisäksi menestys kansainvälisissä arvokilpailuissa (EM, MM ja olympialaiset) ja SM-kilpailuissa.

Urheilijat tekevät urheilijasopimuksen Oulun Pyrintö ry:n kanssa. Urheilijasopimuksessa urheilija ja seura ovat sopivat pelisäännöistä seuran edustamiseen ja urheiluun liittyen.

Hakemusten perusteella avustukset myönnettiin seuraaville urheilijoille:

 

Miesten telinevoimistelu

Karsikas Akseli

Karppinen Iiro

 

Naisten telinevoimistelu

Antila Minea

Antila Misella

Hautala Ada

Haverinen Mila

Kokko Saara

Korpela Sirkku

 

Painonnosto

Lehtonen Noora

 

Yleisurheilu

Alanen Anni-Linnea

Heikkinen Elina

Heikkinen Joni

Helander Oliver

Himanka Tuomo

Jallow Jandeh

Jyrkkä Joonas

Kangasoja Niko

Kukkonen Onni

Kurtti Minja

Lampela Elina

Lähdemäki Heidi

Läspä Janne

Nieminen Sandra-Sofia

Pulli Kristian

Purola Eeli

Purola Samuel

 

Seuran yleisavustuksesta myönnettävät tuet

Seuran yleisavustuksesta myönnetään tukea maajoukkuetoiminnasta aiheutuviin kustannuksiin eli esimerkiksi leiri- ja kilpailukuluihin sekä nuorten urheilijoiden leirityksistä aiheutuviin kustannuksiin. Tuet kohdentuvat ensisijaisesti seuran nimeämien leirille lähtevien valmentajien kuluihin, jotta nämä eivät nosta leirille lähtevän urheilijan leirikustannuksia.