Skip to main content

Pulli, Helander, Läspä ja Alanen siirtyvät Oulun Pyrintöön

Iris Hahn / ProSport Finland

Läpimurtokausien jälkeen on hinku vielä parempiin tuloksiin. Seurapuolelta Oulu tulee tarjoamaan uuden stepin maailman tasolle. Tämä oli kokonaisuutena paras ratkaisu. –Kristian Pulli-

Oulun Pyrintö saa riveihinsä neljä kovaa nimeä, kun pituushyppääjä Kristian Pulli sekä keihäänheittäjät Oliver Helander, Janne Läspä ja Anni-Linnea Alanen liittyvät seuraan. Erittäin mielenkiintoisen nelikon siirtyminen tukee osaltaan Oulun Pyrinnön kehitystä yleisurheilun huippuseuraksi.

Kuva: Tomi Mäkipää

Hieno tulla mukaan seuraan, joka satsaa huippu-urheiluun. Lähden hakemaan menestystä, terveenä pysyminen on tärkein asia, että tavoitteisiin päästään  – Oliver Helander-

Seura on jo pitkään tunnettu kovista pikajuoksijoista, mutta nyt seura vahvistaa asemiaan merkittävästi hyppy- ja heittolajeissa. Oulun Pyrinnölle usean kansainvälisen huipputason yleisurheilijan osoittama mielenkiinto seuraa kohtaan on luonnollisesti iloinen asia.

– Olemme viime vuosina rakentaneet seurana imagoamme ja brändiämme tavoitteenamme nousta sinne, missä olimme 90-luvulla: kansainvälisten yleisurheiluseurojen joukkoon. Olemme kehittäneet valmennusjärjestelmäämme, palkanneet valmentajia ja saaneet vapaaehtoisiksi huipputason osaajia. Jo nyt työ alkaa tuottaa merkittäviä tuloksia seuran vetovoiman kasvuna, Oulun Pyrinnön hallituksen puheenjohtaja Jukka Sihvonen toteaa tyytyväisenä.

Oulun Pyrinnön hallituksen varapuheenjohtaja Pertti Purola lisää, että seura haluaa olla tekemässä suomalaista yleisurheiluhistoriaa tukemalla, antamalla mahdollisuuksia ja avaamalla ovia huippu-urheilijoille.

– Haluamme kannustaa urheilijoita eteenpäin. Yhteinen tavoitteemme on nostaa suomalaista yleisurheilijaa maailman huipulle ja mitalikantaan. Olen iloinen urheilijatahojen ja heidän tukijoukkojen Pyrintöä kohtaan osoittamasta kiinnostuksesta ja luottamuksesta. Tästä on hyvää jatkaa kohti yhteistä menestystä, Purola sanoo.

Hallissa EM-pronssia hypännyt Pulli, jo vuosia erittäin lahjakkaaksi heittäjäksi tiedetty Helander, nuorten maailmanmestari Läspä ja nuorten EM-pronssimitalisti Alanen ovat kuulleet seuran toiminnasta paljon positiivista ja liittyvät mielellään menestyvään ja eteenpäin pyrkivään seuraan, jossa asiat tehdään ammattimaisesti ja urheilijaa kuunnellen.

Kuva: Tomi Mäkipää

Urheilu vaatii päätöksiä ja pitää katsoa tulevaisuuteen. Ainakin kuulostaa ja näyttää tähän mennessä tosi hyvältä.

-Anni-Linnea Alanen-

Urheilijat kertoivat kuulumisia tiistaina Ouluhallin mediatilaisuudessa. Paikalle oli myös Helanderin valmentaja Tero Pitkämäki. Kristian Pulli osallistui teamsin välityksellä Etelä-Afrikasta.

Kuva: Tomi Mäkipää

Pää eellä päätyyn! Katotaan mitä tulee, tästä keihäänheitosta. – Janne Läspä-