Skip to main content

Yksi Tokion olympialaisten sykähdyttävimmistä hetkistä koettiin, kun telinevoimistelun supertähti Simone Biles voitti pronssimitalin puomilla. Biles nousi mitalistiksi vaikeuksien jälkeen ja tämä kaiken mahdollisen voittanut nuori nainen oli silmin nähden onnellinen kolmannesta sijastaan.

Simone Bilesin tekeminen Tokion olympialaisissa oli upeaa seurattavaa. Hän oli itse vaikeuksissa, mutta kannusti joukkuetovereitaan innokkaasti. Hän joutui perumaan osallistumisiaan useaan lajiin ja kertoi avoimesti vaikeuksista, jotka tilanteeseen johtivat. Näimme ihmisen urheilijan takana – ja huomasimme, että urheilussa on lopulta kyse isommista asioista, kuin kultamitaleista ja voitoista.

Bilesin myötä telinevoimistelu on tullut meistä monelle entistä tutummaksi. Se on upea, monipuolinen urheilulaji, joka vaatii huipulle pääsemiseksi paljon. Nuoresta asti on vietettävä lukemattomia tunteja harjoituksissa ja elettävä kokonaisvaltaista urheilijan elämää.

Oulussa telinevoimistelun harjoittelu- ja kilpailuolosuhteisiin on panostettu viime vuosina. Ouluhalli on laajasti remontoitu ja sitä on laajennettu lisärakennuksella, jossa telinevoimistelijoilla on erinomaiset mahdollisuudet kehittyä urheilijoina. Harjoittelun tueksi uudistetussa hallissa on muun muassa juoksurata, kuntosali ja erinomaiset pukeutumistilat. Ada Hautalan ja Akseli Karsikkaan kaltaiset tähdet houkuttelevat varmasti runsaasti Oulun ja lähiseudun lapsia lajin pariin ja on hienoa, että heillä on nyt Oulussa oivalliset puitteet viedä urheilu-uransa niin pitkälle kuin tahtoa ja taitoja on.

Uudistuneen Ouluhallin voimistelutila saa tulikasteensa telinevoimistelun SM-kisoissa syyskuussa. Halli mahdollistaa entistä monipuolisempien tapahtumien järjestämisen Oulussa. Oulu on valittu Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2026, ja tapahtumat tulevat olemaan merkittävässä osassa kaupunkikuvaamme näinä vuosina, kun valmistaudumme vajaan viiden vuoden päästä koittavaan huipentumaan. Tarinaa voi seurata aihetunnisteella #Oulu2026.

Haluan kiittää Suomen Voimisteluliittoa telinevoimistelun SM-kisojen tuomisesta Ouluun. Kiitän myös kisojen järjestämisestä vastaavaa Oulun Pyrintöä paitsi tulevan tapahtuman toteuttamisesta, myös seuran pitkäaikaisesta työstä oululaisten liikuttajana useassa eri lajissa.

Tokion olympialaiset on kisattu, mutta uskon myös Oulun kisoissa urheilijoiden, tukijoukkojen ja yleisön kokevan sykähdyttäviä hetkiä. Toivon osallistujille hienoja onnistumisia, upeita elämyksiä ja uusia kokemuksia täällä pohjoisessa. Tervetuloa valovoimaiseen Ouluun!

Päivi Laajala

Oulun kaupunginjohtaja