Skip to main content

Voimisteluliiton mestaruuskilpailut tuovat lähes 700 voimistelijaa Ouluhalliin

Voimisteluliiton mestaruuskilpailut tuovat vilinää Ouluhalliin torstaista sunnuntaihin. Kilpailuohjelmassa on tarjolla kaikki telinevoimistelun luokat ja sarjat eri ikäisille ja -tasoisille. Mukaan on ilmoittautunut 654 voimistelijaa. Järjestävä seura Oulun Pyrintö on luonnollisesti myös vahvasti edustettuna kotikilpailuissaan.

Kilpailuissa annetaan myös näyttöjä moniin arvokilpailuihin, kuten esimerkiksi naisten osalta lauantaina PM- ja EM-kilpailuihin.

– Kärkivoimistelijoidemme osalta tavoittelemme sekä EM- että PM-kisapaikkoja, junnuissa PM-kisapaikkoja. Voimistelijoidemme näkökulmasta on kiva, että he pääsevät kotikisoissa vähän isompaan kilpailuun, jonne tulee myös muualta Suomesta osallistujia. Tämä on myös hyvä kilpailu ennen SM:iä (kesäkuussa), Oulun Pyrinnön naisten telinevoimistelun päävalmentaja Pauliina Savola sanoo.

Miesten puolella useammassa luokassa pyrintöläistoiveita mitalisijoista, jopa useammasta.

–  Ykkösluokassa lähdemme puolustamaan (toissa viikonloppuna edelliskisassa tullutta) kaksoisvoittoamme. Kolmos- ja nelosluokissa olimme molemmissa viimeksi ihan muutaman kymmenyksen päässä mitalista, joten siihen satsaamme, että siellä tulisi mitalia, Oulun Pyrinnön miesten telinevoimistelun päävalmentaja Janne Haapajoki sanoo esimerkkinä.

Haapajoki odottaa mielenkiinnolla tapahtumaa myös olosuhteiden osalta:

– Tämä on uudelle telinevoimistelusalillemme myös ensimmäinen testi kilpailukäytössä.

Nuorimpien lasten Stara-tapahtuma nähdään lauantaina iltapäivällä Ouluhallin palloilusaliin rakennettavalle areenalle, jonne mahtuu yleisöä runsaslukuisesti. Stara-tapahtuma on monelle se aivan ensimmäinen kilpailu, jossa on tilaisuus esiintyä ja näyttää kauden aikana opittuja taitoja yleisölle. Lapselle esiintyminen on kokonaisvaltainen elämys, kipinä, josta parhaimmillaan syttyy elämän mittainen rakkaus lajiin.

Lisätietoja: Telinevoimistelun kilpailut 26-29.5.2022 – Oulun Pyrintö (oulunpyrinto.fi)

Tarkemmat aikataulut ja osallistujalistat:
Tapahtumat (kisanet.fi)