Skip to main content

HARRASTEPAINI

Paini on kokonaisvaltainen koko kehoa harjoittava liikuntamuoto. Painiminen on ihmiselle luontaista liikuntaa. Kukapa ei olisi joskus paininut sisaren tai kaverin kanssa? Lajille ominainen rehtiys tekee painista maailman turvallisimman kamppailulajin, jossa vastustajan vahingoittaminen on täysin kielletty. Yhteisöllisyys näyttelee painissa tärkeää roolia. Yksin on paha painia.

HARRASTEPAINI OULUN PYRINNÖSSÄ

Oulun Pyrinnön harrastepainijan polulle pääsevät mukaan kaikenikäiset. 2-4 -vuotiaat Nallepainijat yhdessä aikuisen kanssa, 5-6 -vuotiaat vääntävät Nassikkapainissa ja alakouluikäiset painikoulussa. Harrastepainia löytyy nuorille ja aikuisille. Veteraanipainijoille on varattu omatoiminen harjoitusvuoro. Myös harrastepainijat pääsevät halutessaan osallistumaan salikisoihin.

Kilpapainista ja tavoitteellisemmasta harjoittelusta kiinnostuneet painijat ohjataan lisäharjoituksiin tai valmennusryhmiin.

Nallepaini 2-4 vuotiaille

Nallepaini on painin pohjalta kehitetty liikuntamuoto 2-4 -vuotiaille lapsille vanhempineen. Nallepaini on harrastus, johon lasta ei viedä, vaan jonne mennään yhdessä lapsen kanssa.

Nassikkapaini 5-6 vuotiaille

Nassikkapaini on painin pohjalta kehitetty liikuntamuoto 5-6 -vuotiaille lapsille. Tässä ikävaiheessa on tärkeää aktiivisuus, innokkuus ja motoriset perustaidot. Lapsi on liikkuva ja nauttii vääntämisestä. Perustaitojen opettelu korostuu.

Painikoulu 7-12 -vuotiaille

Painikoulu on 7-12 -vuotiaille suunnattu liikuntamuoto, jossa lapset pääsevät tutustumaan painiin monipuolisena liikuntamuotona. Tärkeää tässä ikävaiheessa on liikuntataitojen monipuolinen opettelu, säännöllisyys ja innokkuus sekä lajin perustaidot.

Harrastepaini 13-16 vuotiaille ja aikuisille

Harrastepaini 13-16 syventää painikoulussa opittuja taitoja ja tekniikoita. Aikuisille käydään läpi painin perustekniikoita, nopeutta, ketteryyttä ja voimaa. Veteraanipainijoille on omatoimiharjoitteluvuoro.

TUTUSTU MYÖS MUIHIN LAJEIHIN