Skip to main content

HARRASTEPAINI

Paini on kokonaisvaltainen koko kehoa harjoittava liikuntamuoto. Painiminen on ihmiselle luontaista liikuntaa. Kukapa ei olisi joskus paininut sisaren tai kaverin kanssa? Lajille ominainen rehtiys tekee painista maailman turvallisimman kamppailulajin, jossa vastustajan vahingoittaminen on täysin kielletty. Yhteisöllisyys näyttelee painissa tärkeää roolia. Yksin on paha painia.

HARRASTEPAINI OULUN PYRINNÖSSÄ

Oulun Pyrinnön harrastepainijan polulle pääsevät mukaan tulevana syksynä kaikenikäiset. 2-4 -vuotiaat Nallepainivat yhdessä aikuisen kanssa, 5-7 -vuotiaat vääntävät Nassikkapainissa ja kouluikäiset painikoulussa. Uutena harrasteryhminä aloitamme ryhmät myös 13-17 -vuotiaille nuorille ja aikuisille. Veteraanipainijoille on varattu omatoiminen harjoitusvuoro. Myös harrastepainijan pääsevät halutessaan osallistumaan salikisoihin.

Kilpapainista ja tavoitteellisemmasta harjoittelusta kiinnostuneet painijat ohjataan lisäharjoituksiin tai valmennusryhmiin.

Nallepaini 2-4 vuotiaille

Nallepaini on painin pohjalta kehitetty liikuntamuoto 2-4 -vuotiaille lapsille vanhempineen. Nallepaini on harrastus, johon lasta ei viedä, vaan jonne mennään yhdessä lapsen kanssa.

Nassikkapaini 5-7 vuotiaille

Nassikkapaini on painin pohjalta kehitetty liikuntamuoto 5-7 -vuotiaille lapsille. Tässä ikävaiheessa on tärkeää aktiivisuus, innokkuus ja motoriset perustaidot. Lapsi on liikkuva ja nauttii vääntämisestä. Perustaitojen opettelu korostuu.

Painikoulu 7-12 -vuotiaille

Painikoulu on 7-12 -vuotiaille suunnattu liikuntamuoto, jossa lapset pääsevät tutustumaan painiin monipuolisena liikuntamuotona. Tärkeää tässä ikävaiheessa on liikuntataitojen monipuolinen opettelu, säännöllisyys ja innokkuus sekä lajin perustaidot.

Kuntopaini 13-17 vuotiaille ja aikuisille

Kuntopaini 13-17 vuotiaille ja aikuisille on monipuolista kuntoliikuntaa, jossa harjoitellaan painin perustekniikoita, nopeutta, ketteryyttä ja voimaa.

TUTUSTU MYÖS MUIHIN LAJEIHIN