Skip to main content

Kilpa- ja huippu-urheiluvalmennus yleisurheilu

Valmennusosaaminen on keskeinen tekijä sekä seuran että urheilijoiden menestyksessä. Meillä on yli sadan vuoden kokemus urheiluvalmennuksesta ja käytössämme uusimmat metodit. Me uskomme, että määrätietoisella harjoittelulla ja systemaattisella valmennuksella syntyy huipputuloksia.

Kilpaurheiluvalmennusta järjestämme valmennusryhmissä, joihin pääsee mukaan 7-vuotiaana ja ryhmiä on kaikenikäisille. Yleisurheilun valmennusryhmiin pääseminen ei edellytä aiempaa yleisurheilutaustaa. Yleisurheilu on myöhäisen erikoistumisen laji, jossa kilpaurheilijan uralle voi suunnata myös vanhempana 12-17 -vuotiaana. Muun urheilulajin kilpaurheilutaustasta on hyötyä yleisurheiluun.
Tärkeimmät kriteerit valmennusryhmissä harjoitteluun ovat sitoutuminen säännölliseen harjoitteluun, halu kehittyä ja kilpailla.
Harjoitusmäärät valmennusryhmissä ovat 3-5 krt/vko, mutta urheilulliset muiden lajien harrastajat voivat harjoitella valmennusryhmän mukana myös vähemmän 1-2krt/vko ja kilpailla omien aikataulujen mukaan.

Henkilökohtainen lajivalmennus voi olla pienryhmä- tai yksilövalmennusta, riippuen valmentajasta. Henkilökohtaiseen lajivalmennukseen siirrytään asteittain 13-19 -vuotiaana, kun lajivalinta on ajankohtainen. Autamme löytämään urheilijoille parhaan mahdollisen valmennustiimin ja seurassamme on myös mentoritoimintaa, jota kautta valmentajat saavat tukea valmennukseen.

MUKAAN TOIMINTAAN

Valmennusryhmät

Yleisurheilun valmennusryhmiin pääseminen ei edellytä aiempaa yleisurheilutaustaa.

Yleisurheilu on myöhäisen erikoistumisen laji, jossa kilpaurheilijan uralle voi suunnata myös vanhempana 12-17 -vuotiaana. Muun urheilulajin kilpaurheilutaustasta on hyötyä yleisurheiluun.

Tärkeimmät kriteerit valmennusryhmissä harjoitteluun ovat sitoutuminen säännölliseen harjoitteluun, halu kehittyä ja kilpailla.

Harjoitusmäärät valmennusryhmissä ovat 3-5 krt/vko, mutta urheilulliset muiden lajien harrastajat voivat harjoitella valmennusryhmän mukana myös vähemmän 1-2krt/vko ja kilpailla omien aikataulujen mukaan.

Valmennusryhmissä harjoitellaan monipuolisesti kaikkia yleisurheilulajeja.

Yksilövalmennus

Henkilökohtaiseen lajivalmennukseen siirrytään asteittain yleensä 13-19 -vuotiaana, kun lajivalinta on ajankohtainen. Henkilökohtainen lajivalmennus voi olla pienryhmä- tai yksilövalmennusta, riippuen valmentajasta. Autamme löytämään urheilijoille parhaan mahdollisen valmennustiimin ja seurassamme on myös mentoritoimintaa, jota kautta valmentajat saavat tukea valmennukseen.

HARRASTAMISEN VAATIMUKSET JA KUSTANNUKSET

Pääset harrastamaan ilmoittautumalla harrasteryhmien kurssille JA liittymällä jäseneksi. SEURAN JÄSENMAKSU 25€/VUOSI

Valmennusryhmiin valitaan mukaan urheilijat testien kautta.

Valmennusryhmien hinnat:

Valmennusmaksu:
2krt/vko 65€/kk

Oheisharjoittelu 20€/kk

Valmennusryhmissä kilpaillaan ja kilpailut järjestetään vapaaehtoisvoimin.

Valmennusryhmäläiset tai valmennusryhmäläisten huoltajat ovat mukana kisatoimitsijatehtävissä (vähintään 5 kilpailupäivää/vuosi) tai vaihtoehtoisesti maksavat 250€/vuosi toimitsijamaksun.

Team urheilijoiden hinnat:

Henkilökohtaisen valmennuksen tiimeissä urheilijan yleisurheilujaoston toimintamaksu on 125€/kausi (loka-maalis ja huhti-syys). Team urheilijat tai urheilijoiden huoltajat ovat mukana kisatoimitsijatehtävissä (vähintään 5 kilpailupäivää/vuosi) tai vaihtoehtoisesti maksavat 250€/vuosi toimitsijamaksun.

Team urheilijat sopivat valmennusmaksusta suoraan valmentajan kanssa.

Yleisurheilun toimintamaksu sisältää:

– Seuran toimiston palvelut

– Yleisurheilujaoston palvelut: yleisurheiluvastaava ja lasten ja nuorten valmennuspäällikön palvelut eli valmennuksen koordinointi ja johtaminen, testit, kilpailutoiminnan ja kisamatkojen järjestäminen,

– Harjoitusvälineiden ja -tilojen käyttö

– Ilmainen osallistuminen Pyrinnön järjestämiin kilpailuihin

– Ilmainen osallistuminen seuraotteluihin, viesteihin, Sm-viesteihin, Sm-kisoihin

– Henkilökohtaisista Sm-kisoista voi tulla urheilijalle enintään 50% omavastuu matkan kokonaiskustannuksesta (seuran kisajärjestelyt: kyyti, majoitus, yhteiset ruoat). SM-hallikisat ovat omakustanteiset.

– Valmennusryhmien lisenssiurheilijoille ilmainen tai edullisempi osallistuminen yleisurheilun harrasteryhmiin ja seuran oheisharjoitteluryhmiin.

TUTUSTU MYÖS MUIHIN LAJEIHIN