Skip to main content

Kilpa- ja huippu-urheiluvalmennus yleisurheilu

 

Valmennusosaaminen on keskeinen tekijä sekä seuran että urheilijoiden menestyksessä. Meillä on yli sadan vuoden kokemus urheiluvalmennuksesta ja käytössämme uusimmat metodit. Me uskomme, että määrätietoisella harjoittelulla ja systemaattisella valmennuksella syntyy huipputuloksia.

Kilpaurheiluvalmennusta järjestämme valmennusryhmissä, joihin pääsee mukaan 7-vuotiaana ja ryhmiä on kaikenikäisille. Yleisurheilun valmennusryhmiin pääseminen ei edellytä aiempaa yleisurheilutaustaa. Yleisurheilu on myöhäisen erikoistumisen laji, jossa kilpaurheilijan uralle voi suunnata myös vanhempana 12-17 -vuotiaana. Muun urheilulajin kilpaurheilutaustasta on hyötyä yleisurheiluun. Tärkeimmät kriteerit valmennusryhmissä harjoitteluun ovat sitoutuminen säännölliseen harjoitteluun, halu kehittyä ja kilpailla.

Henkilökohtainen lajivalmennus voi olla pienryhmä- tai yksilövalmennusta, riippuen valmentajasta. Henkilökohtaiseen lajivalmennukseen siirrytään asteittain 13-19 -vuotiaana, kun lajivalinta on ajankohtainen. Autamme löytämään urheilijoille parhaan mahdollisen valmennustiimin ja seurassamme on myös mentoritoimintaa, jota kautta valmentajat saavat tukea valmennukseen.

MUKAAN TOIMINTAAN

Valmennusryhmät

Kilpaurheiluvalmennusta järjestämme valmennusryhmissä 8-17 -vuotiaille.   Tärkeimmät kriteerit valmennusryhmissä harjoitteluun ovat sitoutuminen säännölliseen harjoitteluun, halu kehittyä ja kilpailla. Yleisurheilu on myöhäisen erikoistumisen laji, jossa kilpaurheilijan uralle voi suunnata myös vanhempana 12-17 -vuotiaana.

Yksilövalmennus

Henkilökohtaiseen lajivalmennukseen siirrytään asteittain yleensä 13-19 -vuotiaana, kun lajivalinta on ajankohtainen. Henkilökohtainen lajivalmennus voi olla pienryhmä- tai yksilövalmennusta, riippuen valmentajasta. Autamme löytämään urheilijoille parhaan mahdollisen valmennustiimin ja seurassamme on myös mentoritoimintaa, jota kautta valmentajat saavat tukea valmennukseen.

HARRASTAMISEN VAATIMUKSET JA KUSTANNUKSET

Yleisurheilukilpailuiden toimitsijatehtävät järjestetään vapaaehtoisvoimin. Lisenssiurheilijan ta lisenssiurheilijoiden huoltajat ovat mukana kisatoimitsijatehtävissä (vähintään 5 kilpailupäivää/vuosi) tai vaihtoehtoisesti maksavat 250€/vuosi toimitsijamaksun.

 

Yleisurheilun toimintamaksu henkilökohtaisen valmennuksen tiimeissä

Henkilökohtaisen valmennuksen tiimeissä urheilijan yleisurheilujaoston toimintamaksu on 250€/kausi, joka laskutetaan kahdessa osassa 125€ loka-maalis ja 125€ huhti-syys. Mikäli urheilija on saavuttanut vuonna 2023 vähintään SUL tulospistetaulukon mukaisen 5 pisteen luokkatuloksen ulkoradalla (ei koske viestejä), ei toimintamaksua laskuteta. Tuki myönnetään seuran yleisavustuksesta.

Team urheilijat sopivat valmennusmaksusta suoraan valmentajan kanssa.

Yleisurheilun toimintamaksu sisältää:

– Seuran toimiston palvelut

– Yleisurheilujaoston palvelut: yleisurheiluvastaava ja lasten ja nuorten valmennuspäällikön palvelut eli valmennuksen koordinointi ja johtaminen, testit, kilpailutoiminnan ja kisamatkojen järjestäminen

– Harjoitusvälineiden ja -tilojen käyttö

– Pyrinnön järjestämien kilpailuiden ilmoittautumismaksut

– Ilmoittautumismaksut seuraotteluihin, viesteihin, SM-viesteihin, SM-kisoihin

– Henkilökohtaisista SM-kisoista voi tulla urheilijalle enintään 50% omavastuu matkan kokonaiskustannuksesta (seuran kisajärjestelyt: kyyti, majoitus, yhteiset ruoat). SM-hallikisat ovat omakustanteiset.

TUTUSTU MYÖS MUIHIN LAJEIHIN