Skip to main content

Mistä tukea harrastusmaksuihin?

”Jotta jokaisella lapsella ja nuorella olisi mahdollisuus Oulun Pyrinnön yhteisöön, liikunnan iloon ja urheilullisiin elämäntapoihin!”

Urheiluyhteisö antaa turvaa ja siihen juurtuminen on parasta ennaltaehkäisevää aktiivista toimintaa. Tuemme mahdollisuuksien mukaan vähävaraisten tai muuten vaikeassa tilanteessa olevien lasten ja nuorten harrastamista.

Unelmista totta

Jokaisella lapsella on oikeus unelmoida ja tavoitella unelmiaan. Jokaisella lapsella tulisi olla mahdollisuus yhteen mieluisaan harrastukseen.

Unelmista.fi toimii alustana, jonka perimmäisenä tarkoituksena on vähentää haasteellisessa elämäntilanteessa olevien perheiden sekä lasten ja nuorten vapaa-ajan vieton eriarvoistumista ja syrjäytymistä mahdollistamalla jokaiselle kouluikäiselle lapselle harrastus. Verkkosivuston avulla saatetaan taloudellista tukea tarvitsevat ja harrastustoiminnan mahdollistamisesta kiinnostuneet tahot yhteen siten, että lapsella olisi mahdollisuus harrastaa yhtä hänelle mieluisaa harrastusta ympärivuotisesti.

Kaikki mukaan – harrastustuki

Tuemme vuosittain useita vähävaraisia tai muuten vaikeassa tilanteessa olevia lasten ja nuorten perheitä harrastusmaksuissa.

Harrastustukea voi hakea alle 29-vuotias, vähävarainen tai muuten vaikeassa tilanteessa oleva henkilö, säännöllisen viikoittaisen liikunnan tukemiseen. Syitä voivat olla työttömyys, sairaus, yksinhuoltajuus, monilapsisuus, ylivelkautuminen, syrjäytyminen, muu syy.

Tukea voidaan myöntää max. 50 % kausimaksusta ja se myönnetään yhdelle harjoituskaudelle kerrallaan (syksy-kevät-kesä).

Tuki on harkinnanvarainen ja siihen vaikuttaa talousarvioon varattu määräraha. Tuesta päättää harrastustukitoimikunta, johon kuuluu toiminnanjohtaja yhdessä lajien asiantuntijaryhmien edustajien kanssa. Kilpaurheiluun haetussa tuessa, pyydetään myös valmentajan kannanotto asiaan.

Hakuajat 2024 ja 2025

30.4.2024 mennessä (ajalle kesä-elokuu 2024)

31.7.2024 mennessä (ajalle syys-joulukuu 2024)

30.11.2024 mennessä (ajalle tammi-toukokuu 2025)

Tuen hakeminen

Oulun Pyrinnön harrastustukea pääset hakemaan alla olevan linkin kautta.

Huomaathan, että hakijan tulee olla seuran jäsen.

 

Harrastustukea mahdollistamassa

Suorsan terveydenhoitosäätiö