Skip to main content

NALLEPAINI 2-4 VUOTIAILLE

Paini on kokonaisvaltainen koko kehoa harjoittava liikuntamuoto. Paini antaa lapselle itsevarmuutta, rohkeutta ja kokemuksia voimankäytöstä. Painissa kaikki tekniikat on kehitetty siten, että vastustaja ei loukkaannu. Nallepaini on painin pohjalta kehitetty liikuntamuoto noin 2-4 -vuotiaille lapsille vanhempineen. Nallepaini on harrastus, johon lasta ei viedä, vaan jonne mennään yhdessä lapsen kanssa. Nallepainissa lapset ja vanhemmat touhuavat turvallisesti yhdessä niin ohjattujen tuntien yhteydessä kuin kotipiirissäkin. Nallepaini sopii myös erityistä tukea tarvitseville lapsille.

Kesän 2023 Nallepainiryhmät:

Tiistai klo 17-17:45 Perherantapaini Nallikarin uimarannalla

 

Kesällä nyt tarjonnassa tiistain Perherantapaini! Tervetulleita 2-6 vuotiaat perheineen. Lisätietoja alempana kurssin ilmoittautumissivulla!

Kasvatuksellinen

Sosiaalinen toiminta ryhmässä, säännöt tutuksi, rohkeus ja sitkeys. Hauska ja urheilullinen tapa vahvistaa koordinaatiokykyä ja oman kehon hahmottamista.

Fyysiset ominaisuudet

Leikinomaisia nopeutta, ketteryyttä, voimaa ja tasapainoa kehittäviä harjoitteita.

Taito-ominaisuudet

Lajitaitojen perustan rakentaminen: painiasento, perustekniikan alkeet pystystä ja matosta. Yleistaidot: liikkumistavat, hyppääminen, perusvoimistelu. Temppu- ja ketteryysradat, ryömiminen, kiipeileminen, pyöriminen, tasapainoilu. Harjoittelun painotus 10% lajiharjoittelu / 90% yleistaitoharjoittelu.

Yleistaidot

Liikkumistavat, hyppääminen, perusvoimistelu. Temppu- ja ketteryysradat, ryömiminen, kiipeileminen, pyöriminen, tasapainoilu.
Harjoittelun painotus 10% lajiharjoittelu / 90% yleistaitoharjoittelu

Harjoitusmäärä

Seuravalmennus toteutuu nallepainiryhmässä 1krt/viikko, 45min. Muu ohjattu liikunta voi olla kaikki perusliikuntataitoja kehittävät lajit. Omatoimisen liikunan määrä tulisi olla merkittävä lapsuusvaiheessa. Kokonaisliikuntamäärä 20h liikuntaa ja leikkiä.

Kilpaileminen

Nallepainissa ei ole kilpailullisia tavoitteita. Kilpailemisesta innostuneille tarjotaan mahdollisuus salikisoihin osallistumiseen.

TUTUSTU MYÖS MUIHIN LAJEIHIN