Skip to main content

Tarjonnassamme nyt myös Ponnari-monilajiryhmät!

Oulun Pyrinnön tarjonnassa uutena kurssina on ponnari-monilajiryhmät. Ponnari-ryhmissä 4-6 vuotias lapsi pääsee tutustumaan kaikkiin Pyrinnön viiteen lajiin. Myös painiin! Tunnit järjestetään koulujen liikuntasaleissa. Ryhmiä löytyy myös 1-3 vuotiaille, oman vanhemman kanssa liikkuville lapsille. Lisätietoa: https://oulunpyrinto.fi/ponnari/

NASSIKKAPAINI 5-7 VUOTIAILLE

Paini on kokonaisvaltainen koko kehoa harjoittava liikuntamuoto. Paini antaa lapselle itsevarmuutta, rohkeutta ja kokemuksia voimankäytöstä. Painissa kaikki tekniikat on kehitetty siten, että vastustaja ei loukkaannu. Nassikkapaini on painin pohjalta kehitetty liikuntamuoto 5-7 -vuotiaille lapsille. Tässä ikävaiheessa on tärkeää aktiivisuus, innokkuus ja motoriset perustaidot. Lapsi on liikkuva ja nauttii vääntämisestä. Perustaitojen opettelu korostuu.

ILMOITTAUDU MUKAAN

Pääset harrastamaan ilmoittautumalla kurssille JA liittymällä jäseneksi.

TAVOITTEET

Kasvatuksellinen

Sosiaalinen toiminta ryhmässä, säännöt tutuksi, rohkeus ja sitkeys.

Fyysiset ominaisuudet

Leikinomaisia nopeutta, ketteryyttä, voimaa ja tasapainoa kehittäviä harjoitteita.

Taito-ominaisuudet

Lajitaitojen perustan rakentaminen. Painiasento, perustekniikan alkeet pystystä ja matosta.

Yleistaidot

Liikkumistavat, hyppääminen, perusvoimistelu. Temppu- ja ketteryysradat, ryömiminen, kiipeileminen, pyöriminen, tasapainoilu.
Harjoittelun painotus 10% lajiharjoittelu / 90% yleistaitoharjoittelu

Harjoitusmäärät

Seuravalmennus toteutuu nassikkapainiryhmässä 1krt/viikko, 45min. Muu ohjattu liikunta voi olla kaikki perusliikuntataitoja kehittävät lajit. Omatoimisen liikunnan määrä tulisi olla merkittävä lapsuusvaiheessa.

Kokonaisliikuntamäärä 20h liikuntaa ja leikkiä.

Kilpaileminen

Nassikkapainissa ei ole kilpailullisia tavoitteita. Kilpailemisesta innostuneille tarjotaan mahdollisuus salikisoihin osallistumiseen.