Skip to main content

NAISTEN TELINEVOIMISTELU

Oulun Pyrinnön naisten telinevoimistelun valmennusjärjestelmän tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle seuraamme tulevalle kilpavoimistelijalle suunnitelmallinen ja eteenpäin vievä voimistelijan polku laadukkaassa valmennuksessa. Eteneminen tapahtuu iän ja taitotason mukaan yksilöllisesti.​
Oulun Pyrinnön valmennusjärjestelmässä Voimistelijan polku kulkee jatkumona perhejumpasta, telinevoimistelu- ja taitoryhmien kautta kilpaurheilun valmennusryhmiin.
Oulun Pyrinnön Naisten telinevoimistelun valmennusjärjestelmän lähtökohtana on Suomen Voimisteluliiton kansainväliselle huipulle tähtäävän voimistelijan urapolku. Voimistelijan polun tasot ovat

Lapsuusvaihe (0-7v, 7-10v, 10-13v)

Valintavaihe 13-15v

Huippuvaihe 16v

Voimistelijan urapolun rinnalle on luotu Oulun Pyrinnön NTV kilpavoimistelijan polku.​

VALMENNUSRYHMÄT

NTV Valmennusryhmiä on seitsemän ja ne toimivat konkreettisina askelina voimistelijan kilpapolulla.

Valmennusryhmät NTV7 ja NTV6 ovat ryhmiä, joissa tarjotaan laadukas lapsuusvaihe ja kilpapolun alku.

NTV3, NTV2 ja NTV1 ovat huippu/maajoukkuepolun ryhmiä, joissa mahdollistetaan potentiaalisille voimistelijoille mahdollisuus tavoitella kansainvälistä ja kansallista tasoa. Valmennuksen lähtökohtana Voimisteluliiton urapolku, jota sovelletaan ryhmissä yksilötasolla.

Valmennusryhmät NTV4 ja NTV5 ovat kilpapolun ryhmiä, joissa mahdollistetaan kilpalinjalla eteneminen Oulun Pyrinnön kilpavoimistelijan polulla.

NTV1 Timantit

NTV1 ryhmän voimistelijan tavoitteet ovat kansallisen tason huipulla ja kansainvälisellä tasolla. Voimistelija on kasvanut huippu-urheilijan elämäntapaan ja perheensä kannustamana pystyy toteuttamaan ryhmän tavoitteellista harjoittelumäärää. Voimistelijalla on maajoukkuelinja- ja huipputavoite ja voimisteluliiton valmennusryhmätavoite naisten ja tyttöjen A- ja B-maajoukkue.

NTV2 Jadet

NTV2 ryhmän voimistelijan pidemmän aikavälin tavoitteet ovat kansallisella kärkitasolla. Ikäryhmän tavoitteena on korkean kilpatason F-G / maajoukkuelinjan luokat 2-3 ja SM- tavoite. Voimisteluliiton valmennusryhmätavoite on B-maajoukkue tai bemarit. Ryhmän voimistelijat ovat suorittaneet timanttimerkin.

NTV3 Rubiinit

NTV3 ryhmän voimistelijan pidemmän aikavälin tavoitteet ovat kansallisella kärkitasolla tai kansainvälisellä tasolla. Ikäryhmän tavoitteena on korkean kilpatason E- Mj 2lk tavoite. Voimisteluliiton valmennusryhmätavoite on Minorit. Ryhmän voimistelijat ovat suorittaneet timanttimerkin.

NTV4 Smaragdit

NTV4 kilpapolun ryhmän voimistelijan tavoitteena on laadukas kansallisella kilpalinjalla eteneminen, C-F lk tavoite. Ryhmän voimistelijat suorittavat smaragdimerkkiä tai timanttimerkkiä ja leireilevät avoimilla kansallisilla leireillä.

NTV5 Korallit

NTV5 kilpapolun ryhmän voimistelijan tavoitteena on korkea kansallisella kilpalinjalla eteneminen, C-D lk tavoite. Ryhmän voimistelijat suorittavat smaragdimerkkiä tai timanttimerkkiä ja leireilevät avoimilla kansallisilla leireillä.

NTV6 Safiirit

NTV 6 ryhmä on laadukas lapsuusvaihe ja kilpapolun alku. NTV6 ryhmän voimistelijoita valmennetaan pidemmän aikavälin tavoitteena kansallinen, kansallinen kärkitaso tai kansainvälinen taso. Ikäryhmän tavoitteena on korkean kilpatason B-D lk tavoite. Voimisteluliiton toimintatavoite on Alueminorit, voimisteluliiton alueellinen valmennusryhmä, johon valmennustiimi valitsee osallistujan liiton kriteerien mukaisesti. Ryhmän voimistelijat voivat suorittaa smaragdi- tai timanttimerkkiä.

NTV7 Topaasit

NTV7 on kilpa- ja huippupolun esivalmennusryhmä, johon voi pyrkiä mukaan testien kautta 5-8 -vuotiaana. Laadukas lapsuusvaihe ja kilpapolun alku. NTV7 ryhmän voimistelijoita valmennetaan pidemmän aikavälin tavoitteena kansallinen kärkitaso tai kansainvälisellä taso. Ikäryhmän tavoitteena on kilpailemisen aloittamisen tavoite Stara -B lk. Ryhmän voimistelijat suorittavat pronssi-kultamerkkiä.

VALMENNUSRYHMIIN VALINTA

Valmennusryhmiin voimistelijat valitaan telinevoimisteluryhmien, taitoryhmien (merkkisuoritukset) tai testauksen kautta yleensä 5-8 -vuotiaana. Voimistelijoita valmennusryhmiin otetaan lisää resurssien, eli valmentajien ja tilojen mukaan. Mikäli voimistelija aloittaa valmennusryhmässä, taataan hänelle mahdollisuus jatkaa harrastusta kilpailijana. Valmennusryhmiin voimistelijat valitaan iän, taitotason, motivaatiotason ja tavoitetason mukaan. Voimistelijan tavoitteen tulee olla samansuuntainen ryhmän tavoitteen kanssa. Ryhmän yhteisen tavoitelinjan lisäksi voimistelijalla on omia, henkilökohtaisia tavoitteita. Voimistelijan tavoitteen muuttuessa tarkastellaan askelma voimistelijan polulla uudelleen.
Voimistelijoita voidaan ryhmien sisällä jakaa tasoltaan yhteneviin pienryhmiin.

HARJOITUSMÄÄRÄT

Valmennusryhmien voimistelijoille tarjotaan ohjattuja valmennustunteja noin 4-27h/vko riippuen tasosta ja ryhmästä. Harjoitusmäärät valmennusryhmittäin kasvavat hallitusti voimistelijan kehityksen mukana. Harjoitusmäärä on aina yksilöllinen, huomioiden kasvu, kehitys ja tavoitteellisuus. Yksilöllisen harjoitusmäärän määrittelee ryhmän vastuuvalmentaja.

VOIMISTELULIITON VALMENNUSRYHMÄT

Suomen Voimisteluliiton naisten telinevoimistelun tavoitteena on valmennusjärjestelmä, joka kulkee jatkumona seuratasolta alue- ja liittotasolle. Valmennusjärjestelmän tavoitteena on taata samantasoinen toiminta liiton eri alueilla ja varmistaa voimistelijoiden ja valmentajien kulku seuratasolta lajin kansainväliselle huipulle. Naisten telinevoimistelun valmennusjärjestelmään kuuluu alueellinen valmennustoiminta 9-13 -vuotiaille tytöille, valtakunnallinen valmennusryhmätoiminta 11-13 -vuotiaille ja yli 14-vuotiaille, tulokkaiden maajoukkue sekä tyttöjen ja naisten A- ja B-maajoukkuetoiminta.

 

OULUN PYRINTÖLÄISET VOIMISTELULIITON VALMENNUSRYHMISSÄ 

Ada Hautala, naisten A-maajoukkue, ydinryhmä

Lizeth Piuhola, tyttöjen A-maajoukkue

Naisten ja tyttöjen A- ja B maajoukkuevoimistelijat: vas. Minea Antila, Saara Kokko, Mila Haverinen, Lizeth Piuhola, Ada Hautala, Malla Montell, Misella Antila

B-maajoukkuevoimistelijat: vas. Mila Haverinen, Saara Kokko, Malla Montell, Misella Antila, Minea Antila

Bemarit: Venla Kouri, Meea Säkkinen, Meeri Tikkanen, Miisa Jääskeläinen, Inka Toivonen, Ella Kemi

Minorit: Veera Ojanperä, Monika Alatalo, Anni Pääkkönen, Netta Härkönen

Naisten telinevoimistelun päävalmentaja

Pauliina Savola
pauliina.savola(at)oulunpyrinto.fi
p. 044 781 2808

Tutustu myös muihin lajeihin