Skip to main content

YLEISURHEILUN VALMENNUSJÄRJESTELMÄ

 

Oulun Pyrinnön valmennusjärjestelmässä yleisurheilijan polku kulkee jatkumona perheliikunnasta yleisurheilun ja muiden lajien harrasteryhmien kautta kilpa-harrasteryhmiin ja kilpaurheilun valmennusryhmiin. Yleisurheilu on myöhäisen erikoistumisen laji, joten yleisurheilijan polulle voi suunnata myös vanhempana 12-17 -vuotiaana ja kilpailemaan pääsevät kaikenikäiset. Suomen Urheiluliiton Yleisurheilijan urapolku on myös Oulun Pyrinnön valmennusjärjestelmän lähtökohtana.

Oulun Pyrinnön valmennusjärjestelmän tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle seuraamme tulevalle kilpayleisurheilijalle suunnitelmallinen ja eteenpäin vievä yleisurheilijan polku laadukkaassa valmennuksessa. Valmennusryhmissä harjoitellaan kaikkia yleisurheilulajien vaatimia ominaisuuksia ja lajiryhmiä: juoksut, hypyt ja heitot. Tavoitteena on, että jokainen valintavaiheen valmennusryhmäläinen pystyy tekemään moniottelun 14-15 -vuotiaana ja jatkaa siitä asteittain henkilökohtaiseen valmennukseen tai jatkaa kilpa-harrastajan polulla. Kuuntelemme myös lasten ja nuorten toiveita lajipainotuksesta ja tarjoamme lisäksi lajiryhmäharjoituksia urheilijaa eniten innostavista lajeista. Näin rakentuu innostava ja yksilöllinen yleisurheilijan polku.​

Monilajiseurassa hyödynnämme aktiivisesti seuramme muita lajeja. Yleisurheilijan harjoitusohjelmasta löytyy punttikoulu, telinevoimistelu ja paini.

Uskomme että monipuolisuutta rakastava, urheilullisiin elämäntapoihin kasvava kilpaurheilija saa elinikäisen liikunnan kipinän ja oppii yleisurheilun parissa monia elämässä tarvittavia taitoja. ​

HARJOITUSMÄÄRÄT

Kilpa- ja huippu-urheilijan polulla olevan kokonaisliikuntamäärä tulisi olla 20h/vko sisältäen ohjatun ja omatoimisen harjoittelun. Ohjatut ryhmien harjoitusmäärät 8-17v valmennusryhmissä ovat 4-7h/vko ja lisäksi yksilöllisesti suunnitellut lisäharjoitukset laji- ja oheislajiryhmissä. Kaikki harjoitukset eivät ole yleisurheilun lajiharjoituksia, vaan harjoitusohjelmassa voi olla esimerkiksi telinevoimistelua, punttikoulua tai painia. Urheilijaa kasvatetaan myös omatoimiseen harjoitteluun ja osa harjoituksista voi olla itsenäisesti suoritettavia.

 

KILPAVALMENNUSRYHMÄT

 

YU1

 

Yleisurheilijan polun valintavaiheen 16-17 -vuotiaiden kilpaurheilupolun ryhmä.

2008-2007 -syntyneet

 

YU2

Yleisurheilijan polun valintavaiheen 14-15 -vuotiaiden kilpaurheilupolun ryhmä.

2010-2009 -syntyneet

 

YU3

 

Yleisurheilijan polun valintavaiheen 12-13 -vuotiaiden kilpaurheilupolun ryhmä

2012-2011 -syntyneet

 

YU4

Yleisurheilijan polun lapsuusvaiheen 9-12 -vuotiaiden kilpaurheilupolunryhmä

2015-2012 -syntyneet

 

VALMENNUSRYHMIIN VALINTA

Yleisurheilun valmennusryhmiin pääseminen ei edellytä aiempaa yleisurheilutaustaa. Muun urheilulajin kilpaurheilutaustasta on hyötyä yleisurheiluun. Yleisurheilu on myöhäisen erikoistumisen laji, yleisurheilijan polulle voi suunnata myös vanhempana 12-17 -vuotiaana ja kilpailemaan pääsevät kaikenikäiset.

Tärkeimmät kriteerit valmennusryhmissä harjoitteluun ovat sitoutuminen säännölliseen harjoitteluun, halu kehittyä ja kilpailla. Harjoitusmäärä mietitään yksilöllisesti perheen kanssa riippuen myös mahdollisesti muista urheilulajeista ja urheilijan tavoitteista.

Valmennusryhmiin otetaan urheilijoita kilpa-harrasteryhmien tai testien/kokeilujakson kautta. Tiedustelut kokeilumahdollisuudesta: info@oulunpyrinto.fi

HARRASTAMISEN VAATIMUKSET JA KUSTANNUKSET

SEURAN JÄSENMAKSU 25€/VUOSI

 

Valmennusryhmissä kilpaillaan ja kilpailut järjestetään vapaaehtoisvoimin. Valmennusryhmäläiset tai valmennusryhmäläisten huoltajien toivotaan olevan mukana kisatoimitsijatehtävissä.

TUTUSTU MYÖS MUIHIN LAJEIHIN