Skip to main content

YLEISURHEILUN VALMENNUSRYHMÄT

Oulun Pyrinnön valmennusjärjestelmässä yleisurheilijan polku kulkee jatkumona perheliikunnasta yleisurheilun tai muiden lajien harrasteryhmien kautta kilpaurheilun valmennusryhmiin. Yleisurheilu on myöhäisen erikoistumisen laji, joten yleisurheilijan polulle voi suunnata myös vanhempana 12-17 -vuotiaana ja kilpailemaan pääsevät kaikenikäiset. Aikuisyleisurheilusta kilpasarjoja löytyy yli 30 -vuotiaista veteraani-ikäisiin, joihin kilpailemaan tähtäävät harjoittelevat aikuisten valmennusryhmässä.

Oulun Pyrinnön valmennusjärjestelmän tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle seuraamme tulevalle kilpayleisurheilijalle suunnitelmallinen ja eteenpäin vievä yleisurheilijan polku laadukkaassa valmennuksessa. Valmennusryhmissä harjoitellaan kaikkia yleisurheilulajiryhmiä: juoksut, hypyt ja heitot. Ohjelmassa on lisäksi viikoittainen telinevoimisteluharjoitus ja yli 10 -vuotiaille punttikouluharjoitus. Tavoitteena on, että jokainen valintavaiheen valmennusryhmäläinen pystyy tekemään moniottelun 14-15 -vuotiaana ja jatkaa siitä asteittain henkilökohtaiseen valmennukseen tai jatkaa kilpa-harrastajan polulla. Kuuntelemme myös lasten ja nuorten toiveita lajipainotuksesta ja tarjoamme lisäksi lajiryhmäharjoituksia urheilijaa eniten innostavista lajeista. Näin rakentuu innostava ja yksilöllinen yleisurheilijan polku.​

Uskomme että monipuolisuutta rakastava, urheilullisiin elämäntapoihin kasvava kilpaurheilija saa elinikäisen liikunnan kipinän ja oppii yleisurheilun parissa monia elämässä tarvittavia taitoja. ​

VALMENNUSRYHMIIN VALINTA

Yleisurheilun valmennusryhmiin pääseminen ei edellytä aiempaa yleisurheilutaustaa. Muun urheilulajin kilpaurheilutaustasta on hyötyä yleisurheiluun. Yleisurheilu on myöhäisen erikoistumisen laji, yleisurheilijan polulle voi suunnata myös vanhempana 12-17 -vuotiaana ja kilpailemaan pääsevät kaikenikäiset. Aikuisyleisurheilusta kilpasarjoja löytyy yli 30 -vuotiaista veteraani-ikäisiin, joihin kilpailemaan tähtäävät harjoittelevat aikuisten valmennusryhmässä.
Tärkeimmät kriteerit valmennusryhmissä harjoitteluun ovat sitoutuminen säännölliseen harjoitteluun, halu kehittyä ja kilpailla.
Harjoitusmäärä mietitään yksilöllisesti perheen kanssa riippuen muista harrastuksista ja urheilijan tavoitteista.

HARJOITUSMÄÄRÄT

Harjoitusmäärät 8-17v valmennusryhmissä ovat 3-5 krt/vko (noin 4-10h), mutta urheilulliset muiden lajien harrastajat voivat harjoitella valmennusryhmän mukana myös vähemmän 1-2krt/vko ja kilpailla omien aikataulujen mukaan. Aikuisurheilun valmennusryhmässä voi harjoitella 1-2 krt/vko.

Kaikki harjoitukset eivät ole yleisurheilun lajiharjoituksia, vaan harjoitusohjelmassa voi olla telinevoimistelu, punttikoulu tai huoltava harjoitus. Urheilijaa kasvatetaan myös omatoimiseen harjoitteluun ja osa harjoituksista voi olla itsenäisesti suoritettavia. Kilpa- ja huippu-urheilijan polulla olevan kokonaisliikuntamäärä tulisi olla 20h/vko sisältäen ohjatun ja omatoimisen harjoittelun.

VALMENNUSRYHMÄT

Pääset harrastamaan ilmoittautumalla harrasteryhmien kurssille JA liittymällä jäseneksi.

Team 2011-2012

Yleisurheilijan polun lapsuusvaiheen 7-9 -vuotiaiden ryhmä.

 

Team 2009-2010

Yleisurheilijan polun lapsuusvaiheen 10-12 -vuotiaiden ryhmä.

 

Team 2007-2008

Yleisurheilijan polun valintavaiheen 13-15 -vuotiaiden kilpa- ja huippu-urheilupolun ryhmä.

 

Team Kaisla 2007-2003

Yleisurheilijan polun valintavaiheen 13-17 -vuotiaiden kilpa-harrasteryhmä.

 

Team Heikki 2005-2003

Yleisurheilijan polun 16-19 -vuotiaiden kilpaurheiluryhmä.

 

HARRASTAMISEN VAATIMUKSET JA KUSTANNUKSET

SEURAN JÄSENMAKSU 25€/VUOSI
8-17v Valmennusryhmien hinnat:
Valmennusmaksu:

1krt/vko 49€/kk

2krt/vko 58€/kk

3krt/vko 68€/kk

4krt/vko 78€/kk

Valmennusryhmissä kilpaillaan ja kilpailut järjestetään vapaaehtoisvoimin. Valmennusryhmäläiset tai valmennusryhmäläisten huoltajat ovat mukana kisatoimitsijatehtävissä (vähintään 5 kilpailupäivää/vuosi) tai vaihtoehtoisesti maksavat 250€/vuosi toimitsijamaksun.

TUTUSTU MYÖS MUIHIN LAJEIHIN