Skip to main content

Miesten telinevoimistelussa huimapäisyys palkitaan käsittämättömällä taidolla

Telinevoimistelija on kylmäpäinen ja uskaltaa haastaa itsensä. Telineillä suoritetaan liikkeitä, jotka vaikuttavat välillä uhmaavan fysiikan lakeja. Kilpailusuoritus vaatii telinevoimistelijalta paitsi taitoa ja uskallusta, myös voimaa, nopeutta, kestävyyttä, liikkuvuutta, koordinaatiota ja kehonhallintaa.

Miesten telinevoimistelussa kilpaillaan kuudella telineellä: permannolla, hevosella, renkailla, hypyssä, nojapuilla ja rekillä.

MIESTEN TELINEVOIMISTELU

Oulun Pyrinnön miesten telinevoimistelun valmennusjärjestelmän tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle seuraamme tulevalle kilpavoimistelijalle suunnitelmallinen ja eteenpäin vievä voimistelijan polku laadukkaassa valmennuksessa. Eteneminen tapahtuu iän ja taitotason mukaan yksilöllisesti.
Oulun Pyrinnön valmennusjärjestelmässä Voimistelijan polku kulkee jatkumona perhejumpasta, telinevoimistelu- ja taitoryhmien kautta kilpaurheilun valmennusryhmiin.
Oulun Pyrinnön Miesten telinevoimistelun valmennusjärjestelmän lähtökohtana on Suomen voimisteluliiton kansainväliselle huipulle tähtäävän voimistelijan urapolku.

Voimistelijan polun tasot ovat

Lapsuusvaihe 0-12v

Valintavaihe 13-20v

Huippuvaihe 20-40v

Voimistelijan urapolun rinnalle on luotu Oulun Pyrinnön MTV kilpavoimistelijan polku

VALMENNUSRYHMÄT

MTV Valmennusryhmiä on kolme ja ne toimivat konkreettisina askelina voimistelijan kilpapolulla.

MTV1, MTV2 ja MTV3 ovat huippu/maajoukkuepolun ryhmiä, joissa mahdollistetaan potentiaalisille voimistelijoille mahdollisuus tavoitella kansainvälistä ja kansallista tasoa. Valmennuksen lähtökohtana Voimisteluliiton urapolku, jota sovelletaan ryhmissä yksilötasolla.

MTV1

MTV1 ryhmän voimistelijat ovat voimistelijan urapolun 13-20v valintavaiheessa tai yli 20v huippuvaiheessa.

MTV2

MTV2 ryhmän voimistelijat ovat voimistelijan urapolun lapsuusvaiheen 6-12V lopussa tai valintavaiheen 13-20V alussa.

MTV3

MTV3 ryhmän voimistelijat ovat voimistelijan urapolun lapsuusvaiheessa 6-12V

VALMENNUSRYHMIIN VALINTA

Valmennusryhmiin voimistelijat valitaan telinevoimisteluryhmien, taitoryhmien tai testauksen kautta yleensä 5-8 -vuotiaana.

Voimistelijoita valmennusryhmiin otetaan lisää resurssien, eli valmentajien ja tilojen mukaan. Mikäli voimistelija aloittaa valmennusryhmässä, taataan hänelle mahdollisuus jatkaa harrastusta kilpailijana. Valmennusryhmiin voimistelijat valitaan iän, taitotason, motivaatiotason ja tavoitetason mukaan. Voimistelijan tavoitteen tulee olla samansuuntainen ryhmän tavoitteen kanssa. Ryhmän yhteisen tavoitelinjan lisäksi voimistelijalla on omia, henkilökohtaisia tavoitteita. Voimistelijan tavoitteen muuttuessa tarkastellaan askelma voimistelijan polulla uudelleen.
Voimistelijoita voidaan ryhmien sisällä jakaa tasoltaan yhteneviin pienryhmiin.

HARJOITUSMÄÄRÄT

Valmennusryhmien voimistelijoille tarjotaan ohjattuja valmennustunteja noin 4-28h/vko riippuen tasosta ja ryhmästä.

Harjoitusmäärät valmennusryhmittäin kasvavat hallitusti voimistelijan kehityksen mukana. Harjoitusmäärä on aina yksilöllinen, huomioiden kasvu, kehitys ja tavoitteellisuus. Yksilöllisen harjoitusmäärän määrittelee ryhmän vastuuvalmentaja.

VOIMISTELULIITON VALMENNUSRYHMÄT

Miesten telinevoimistelussa huipulle tähtäävät harjoittelevat tavoitteenaan maajoukkuevalmennusryhmät. Valmennusryhmissä voimistelijoita viedään eteenpäin liiton ja seurojen valmentajien yhteistyöllä.

Miesten telinevoimistelun valmennusringit koostuvat miesten, nuorten ja alle 14-vuotiaiden poikien maajoukkueryhmistä.

OULUN PYRINTÖLÄISET LIITON VALMENNUSRYHMISSÄ

Miesten maajoukkue

Akseli Karsikas

Nuorten maajoukkue

Iiro Karppinen

Kyösti Uusitalo

 

Poikien maajoukkue

Miesten telinevoimistelun päävalmentaja

Janne Haapajoki

p. 040 503 9838

janne.haapajoki(at)oulunpyrinto.fi

TUTUSTU MYÖS MUIHIN LAJEIHIN