Skip to main content

VOIMISTELU

Äärimmäistä hallintaa, fysiikan lakeja uhmaavia liikkeitä ja maailman kaunein laji – näitä kaikkia löytyy voimistelun lajikirjosta.

Oulun Pyrinnön voimistelu on Tähtiseura.

Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma.

Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille.

Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.

VOIMISTELU OULUN PYRINNÖSSÄ

Laadukkaasta lasten voimistelusta kansainvälisen tason huippu-urheiluun. Oulun Pyrinnön voimistelijan polku tarjoaa mahdollisuuden edetä harrastajasta aivan kansainväliselle huipulle saakka.

Kilpalajit:

Naisten telinevoimistelun (NTV)

Miesten telinevoimistelun (MTV)

TeamGym (TG)

Kilpalajin lisäksi harrastajan polku kilpaharraste- ja harrasteryhmissä tarjoaa kaikille perheille, lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuuden voimistella omalla tasollaan. Löydä oma polkusi!

VOIMISTELULAJIT

MIESTEN TELINEVOIMISTELU

Telinevoimistelija on kylmäpäinen ja uskaltaa haastaa itsensä. Telineillä suoritetaan liikkeitä, jotka vaikuttavat välillä uhmaavan fysiikan lakeja. Kilpailusuoritus vaatii telinevoimistelijalta paitsi taitoa ja uskallusta, myös voimaa, nopeutta, kestävyyttä, liikkuvuutta, koordinaatiota ja kehonhallintaa.

Miesten telinevoimistelussa kilpaillaan kuudella telineellä: permannolla, hevosella, renkailla, hypyssä, nojapuilla ja rekillä.

NAISTEN TELINEVOIMISTELU

Telinevoimistelija pysyy pystyssä niin kapealla puomilla kuin voltin päätteeksi permannollakin. Vaikka huipulla telinevoimistelu vaatii vankkaa kokemusta lajista sekä tuhansia toistoja, on telinevoimistelu ihanteellinen laji myös kaiken ikäisille uuden harrastuksen aloittajille. Telinevoimistelun perusliikkeiden parissa on mahdollisuus kehittää muun muassa kehonhallintaa, voimaa, koordinaatiota ja liikkuvuutta sekä haastaa ja ylittää itsensä.

Naisten telinevoimistelussa kilpaillaan neljällä telineellä: hypyssä, nojapuilla, puomilla ja permannolla.

TEAM GYM

TeamGymissä katsoja pääsee nauttimaan kolmesta erilaisesta kilpailusuorituksesta: tanssillisesta vapaaohjelmasta, volttisarjoista volttiradalla ja korkeista volteista trampetilla. Joka osiossa keskeistä on joukkueen voima. Volttien on onnistuttava tasaiseen virtaan toinen toisensa perään, ja vapaaohjelma vaatii saumatonta yhteistyötä.

HARRASTEVOIMISTELU

Ryhdikäs, voimakas ja notkea – tätä kaikkea on Oulun Pyrinnön voimistelija. Lasten ja nuorten voimisteluharrastus antaa hyvät eväät liikunnalliselle elämäntavalle kehittäen niin fyysisiä ominaisuuksia kuin motorisia perustaitoja.

Lasten voimistelun linjaus

Lasten voimistelun linjaus ohjaa voimistelutoimintaa kohti lapsilähtöisempää valmennuskulttuuria.

Linjauksen avulla pyritään vaikuttamaan siihen, että kaikille lapsille voitaisiin tarjota tasavertaiset mahdollisuudet harrastaa voimistelua. Linjaus ottaa huomioon myös kestävän kehityksen näkökulmat.

Linjauksen avulla vaikutetaan lasten turvalliseen harrastamiseen, harjoittelun määrään, harrastuksen kustannusten rajaamiseen, voimistelijoiden hyvinvoinnin tukemiseen, harrastuksen jatkumiseen, pidempiin uriin ja kehorauhan tukemiseen.

LIITY JÄSENEKSI

Tule mukaan aktiivisen urheiluseuran toimintaan. Pääset harrastamaan ilmoittautumalla kurssille ja liittymällä jäseneksi.

Yhteystiedot

info(at)oulunpyrinto.fi
p. 044 781 2800

TUTUSTU MYÖS MUIHIN LAJEIHIN