Skip to main content

Oulun Pyrinnön huippu-urheilun valmennus- ja harjoitteluapuhan saajat vuodelle 2022 on valittu. Yhteensä 26 Oulun Pyrinnön urheilijaa saavat Kiistola-säätiön valmennus- ja harjoitteluapurahan.  

Kiistola-säätiö on vuonna 1956 perustettu säätiö, jonka sääntöjen määräisiin tarkoituksiin kuuluu mm. edistää ja tukea Oulun Pyrintö ry:n urheilutoimintaa. Säätiö pystyy vuosittain avustamaan merkittävällä summalla Oulun Pyrinnön urheilijoita ja Pyrintöä seurana. Oulun Pyrinnön ja sen urheilijoiden kannalta on siis erittäin hyvä tilanne, että seuran taustalla on tällainen säätiö.

Tukia myönnettäessä otettiin ensisijaisesti huomioon urheilijan tulos- ja menestyskehitys suhteessa lajin kansainväliseen ja kansalliseen tasoon ja kehitykseen sekä sen lisäksi menestys kansainvälisissä arvokilpailuissa (EM, MM ja olympialaiset) ja SM-kilpailuissa.

Urheilijat tekevät urheilijasopimuksen Oulun Pyrintö ry:n kanssa. Urheilijasopimuksessa urheilija ja seura ovat sopivat pelisäännöistä seuran edustamiseen ja urheiluun liittyen.

Hakemusten perusteella avustukset myönnettiin seuraaville urheilijoille:

 

Miesten telinevoimistelu

Karsikas Akseli

 

Naisten telinevoimistelu

Hautala Ada

Kokko Saara

Montell Malla

 

Painonnosto

Lehtonen Noora

Ollila Taneli

 

Yleisurheilu

Alanen Anni-Linnea

Haataja Anna

Haataja Iida

Heikkinen Elina

Heikkinen Joni

Helander Oliver

Himanka Tuomo

Jallow Jandeh

Kangasoja Niko

Kokko Riikka

Lampela Elina

Lehto Jere

Loponen Laura

Läspä Janne

Pulli Kristian

Purola Eeli

Purola Samuel

Rantala Eetu

Rautio Petri

Väisänen Taru

 

Seuran yleisavustuksesta myönnettävät apurahat

Kiistola-säätiön tukiurheilijasopimuksia ei tehdä alle 16 -vuotiaille. Seuran yleisavustuksesta voidaan myöntää harkinnan varaisesti apurahoja myös 13-15 -vuotiaille kansainvälisen ja kansallisen kärkitason urheilijoille maajoukkuetoiminnasta aiheutuviin kustannuksiin eli esimerkiksi leiri- ja kilpailukuluihin.

Hakemusten perusteella avustukset myönnettiin seuraaville urheilijoille:

 

Naisten telinevoimistelu

Mila Haverinen

Lizeth Piuhola

Inka Takalo

Meeri Tikkanen

 

TeamGym

Malla Roivainen

Saga Saarenheimo

 

Yleisurheilu

Onni Kukkonen

Minja Kurtti

 

Seuran yleisavustuksesta tuetaan lisäksi lajijaostoja, jotka kohdentavat tuen nuorten urheilijoiden lajiliittojen leirityksistä aiheutuviin kustannuksiin.

 

SM-kilpailuiden taloudellinen tuki

Seura tukee SM-kilpailuihin osallistuvia urheilijoita ja valmentajia SM-kilpailuiden osallistumiskustannuksissa.

Yleisen sarjan SM-kilpailut

Yleisen sarjan SM-kilpailuiden kuluista tuetaan ilmoittautumismaksut, matkat, majoitus ja kisaruoka/ateriakorvaus 10€. Valmentajan kuluista tuetaan matkat, majoitus ja kisaruoka/ateriakorvaus 10€. Toimitaan seuran matkustussäännön mukaisesti.

Poikkeukset:

Majoituksissa tuki rajoittuu lähtökohtaisesti kisasuoritusta edeltävään yöhön.

Yleisurheilu: SM-halli- ja talvimestaruuskilpailuiden kuluista tuetaan ilmoittautumismaksut ja kisaruoka/ateriakorvaus 10€. Valmentajan kuluista tuetaan matkat, majoitus ja kisaruoka/ateriakorvaus 10€

 

Nuorten sarjan SM-kilpailut      

Nuorten sarjojen SM-kilpailuiden kuluista tuetaan ilmoittautumismaksut ja kisaruoka/ateriakorvaus 10€. Matkoista ja majoituksesta tuetaan 50%. Valmentajan kuluista tuetaan matkat, majoitus ja kisaruoka/ateriakorvaus 10€. Toimitaan seuran matkustussäännön mukaisesti.

Poikkeukset:

Majoituksissa tuki rajoittuu lähtökohtaisesti kisasuoritusta edeltävään yöhön.

Yleisurheilu: SM-halli- ja talvimestaruuskilpailuiden kuluista tuetaan ilmoittautumismaksut ja kisaruoka/ateriakorvaus 10€. Valmentajan kuluista tuetaan matkat, majoitus ja kisaruoka/ateriakorvaus 10€.