Skip to main content

Kilpailutiedot

Kilpailun johto

Kilpailunjohtaja: Miia Marjanen, p. 050 316 9701

Tuomarineuvoston pj: Pasi Oksanen, p. 050 359 8303

Kilpailun lääkäri ja ensiapu: Jukka Sihvonen, p. 0400 683 206

Muut tiedustelut: Heikki Aura, yleisurheilu@oulunpyrinto.fi, p. 044 781 2809

Kilpailupaikka

Yleisurheilun SM-viestit kilpaillaan la-su 11.-12.9.2021 Oulussa, Raatin Stadionilla.

Kilpailupaikan navigointiosoite: Raatintie 2, 90100 Oulu

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan WA:n kansainvälisiä yleisurheilun kilpailusääntöjä ja SUL:n mestaruuskilpailusääntöjä. Mestaruuskilpailusäännöt sisältävät lukuisia tarkentavia sääntökohtia, joihin joukkueiden on tärkeää tutustua.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumislomake löytyy kilpailukalenterista. Ilmoittautumismaksu 30€/joukkue pitää suorittaa ilmoittautumisajan puitteissa Oulun Pyrinnön yleisurheilun tilille FI79 5741 4020 1009 18. Viitenumero 2189 on pakollinen.
Kuitti maksusta lähetetään yleisurheilu@oulunpyrinto.fi viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Joukkuemateriaalin saa kilpailukansliasta vain toimitettua maksukuittia vastaan.

Lajiohjelma ja aikataulu

Kilpailun aikataulu on julkaistu TÄÄLLÄ.

Kilpailukanslia

Kilpailukanslia palvelee Oulun NMKY.n tiloissa stadionin vieressä, (osoite: Raatintie 7, 90100 Oulu). Kävelymatka urheilukentän pääportilta on noin viisi minuuttia.

Kilpailukanslia on avoinna seuraavasti:

Perjantaina 11.9. klo 17.00–21.00.

Lauantaina 12.9. klo 7.30–17.30.

Sunnuntaina 13.9. klo 7.30–18.00.

Kilpailukanslian puhelinnumerot:

Kilpailukanslian INFO sijaitsee Raatin Uimahallin aulassa. INFO toimii protestien vastaanottopaikkana.

Seuramateriaali

Seuramateriaali on noudettavissa kilpailukansliasta. Seuramateriaali sisältää joukkueittain lajitellut kilpailunumerot, varmistuslomakkeet, urheilija- ja huoltajakortit, käsiohjelmat sekä ennakkoon tilatut ruokaliput.

Jokainen urheilija saa joukkuemateriaalissa kortin, joka oikeuttaa ilmaiseen sisäänpääsyyn kenttäalueelle.

Ilmaisen sisäänpääsyn takaavia huoltajakortteja jaetaan seuroittain SUL:n ohjeistama määrä.

Joukkueiden määrä Kortteja
1–5 2
6–10 4
11–20 6
21–30 8
yli 30 10

Kilpailunumerot

Kilpailijoilla on kaksi kilpailunumeroa, jotka kiinnitetään selkään ja rintaan. Numeroa ei saa taittaa eikä leikata.

Kilpailunumerot on kiinnitettävä ennen kokoontumispaikalle tuloa. Ilman kilpailunumeroa ei voi osallistua kilpailuun.

Huomioittehan, että kilpailunumero on lajikohtainen.

Osanoton varmistus

OSANOTON VARMISTUS ON EHDOTON EDELLYTYS OSALLISTUMISELLE!

Osanoton varmistus on tehtävä viimeistään 90 minuuttia ennen lajin alkua. Lajin alku tarkoittaa hetkeä, jolloin laji esiintyy ensimmäistä kertaa aikataulussa. Varmistuksia ei oteta vastaan yli vuorokautta ennen lajin alkua.

Osanoton varmistus tehdään kilpailukansliassa (Raatintie 7). Varmistus tehdään kirjallisesti erillisellä varmistuslomakkeella. Varmistuslomakkeesta jää varmistajalle tosite, joka tulee säilyttää kilpailujen ajan mahdollisten epäselvyyksien välttämiseksi.

Joukkueen juoksujärjestys vahvistetaan osanoton varmistuksen yhteydessä.

Käytämme varmistuslomakkeita, jotka jaetaan seuramateriaalin yhteydessä. Voit myös täyttää varmistuslomakkeen etukäteen valmiiksi, lomake löytyy tästä (Varmistuslomake). Täytä varmistuslomake kahtena kappaleena jo valmiiksi, niin saat toisen itsellesi leimattuna takaisin ja toinen osa jää kisakansliaan. Näin saadaan helpotettua mahdollisia ruuhkautumisia kisakansliassa.

Jos lajissa on alkuerät ja loppukilpailu, loppukilpailuun ei tarvitse tehdä uutta osanoton varmistusta. Jos kuitenkin joukkue haluaa vaihtaa juoksujärjestystä loppukilpailuun, on uusi osanoton varmistus tehtävä viimeistään 90 minuuttia ennen loppukilpailun alkua.

Joukkueen aloitettua kilpailun on sillä mahdollisuus vaihtaa kaikki neljä urheilijaa loppukilpailuun. Kolmen osuuden viesteissä vastaava määrä on kolme urheilijaa. Vaikka käytännössä koko joukkueen voi vaihtaa niin ei kuitenkaan voi ottaa urheilijoita saman seuran toisesta pudonneesta joukkueesta. Eli, jos esim. 2-joukkue putoaa, niin sieltä ei voi nostaa juoksijaa 1-joukkueeseen. (Mestaruuskilpailusäännöt kohta 5.3, sivu 30)

Jo tehdyn varmistuksen saa peruuttaa. Peruuttaminen tulee tehdä viimeistään 90 minuuttia ennen lajin alkua, eli määräaika on sama kuin milloin itse varmistaminenkin voidaan viimeistään tehdä. Mikäli urheilija ei osallistu varmistamaansa lajiin ilman, että olisi peruuttanut varmistuksensa, hän ei voi osallistua muihinkaan lajeihin samana tai kyseisten mestaruuskilpailujen seuraavina päivinä.

Mikäli joukkueelle tulee tarve vaihtaa juoksijaa varmistusajan umpeuduttua, on se mahdollista vain ja ainoastaan kilpailun lääkärin varmentaman lääketieteellisen syyn perusteella.

HUOM! Joukkuemateriaalin noutaminen EI ole sama asia kuin osanoton varmistus.

Osanotto-oikeus

Joukkueen juoksujärjestystä vahvistettaessa on huomioitava mestaruuskilpailusäännöissä esitetyt säännöt osanotto-oikeudesta:

Urheilija saa osallistua samana päivänä vain yhden ikäluokan kilpailuihin (pl. kävelyviestit)

Miesten ja naisten sarjojen viesteihin voi osallistua vuonna 2021 vähintään 14 vuotta täyttävä urheilija.

Sarjoissa M/N 17–19 pitää vähintään yhden viestijoukkueen jäsenistä edustaa sitä ikäryhmää, jonka kilpailusta on kyse. Kaikkien juoksijoiden tulee vuonna 2021 täyttää vähintään 14 vuotta.

15-vuotiaiden sarjoissa pitää vähintään yhden viestijoukkueen jäsenistä kuulua 14- tai 15-sarjaan. Kaikkien juoksijoiden tulee vuonna 2021 täyttää vähintään 12 vuotta.

Urheilija voi osallistua samaan lajiin vain yhdessä sarjassa. Tässä mielessä seuraavat lajiparit tulkitaan samoiksi lajeiksi keskenään:

4 x 400 m ja 4 x 300 m

4 x 800 m, 3 x 800 m ja DMR

4 x 100 m aj. ja 4 x 80 m aj.

Verryttelyalue

Verryttelyalueena toimii yleisurheilukentän vieressä sijaitseva tekonurmikenttä sekä Raatin vieressä oleva Kuusisaari.

Kokoontumispaikka

Kokoontumispaikka sijaitsee Stadionin sisällä pohjoispäädyssä, 200 metrin lähtöpaikan vieressä.

Kassien, laukkujen, reppujen tai vastaavien tuominen kokoontumispaikalle tai kilpailukentälle on kielletty. Kentälle on sallittua ottaa mukaan vain piikkaripussi ja juomapullo. Myös kaikkien elektronisten laitteiden vieminen kentälle on kielletty. Kokoontumispaikka ei ota säilyttääkseen urheilijoiden tavaroita.

Kilpailijoilla tulee olla yllään edustamansa seuran virallinen kilpailuasu. Asuissa esiintyvien mainosten tulee noudattaa WA:n sääntöjä (hyvän maun mukaiset).

Kilpailujalkineiden tulee olla sääntöjen mukaiset ja piikkareiden piikkien oikean kokoiset.

Huom! Kilpailussa valvotaan myös kesällä 2020 voimaan tullutta uutta WA:n kilpakenkäsääntöä. Lisätietoja: TÄÄLTÄ

Lopullinen kokoontumispaikan aikataulu julkaistaan lähempänä kilpailua, aikaisintaan sunnuntaina 5.9.

Varustepalautus, poistuminen ja mixed zone

Varustepalautus toteutetaan koreilla. Urheilija riisuu verryttelyasunsa lähtöpaikalla koriin ja korit toimitetaan järjestäjän toimesta pukeutumisteltalle. Teltta sijaitsee Stadionin eteläpäädyssä.

Lajin päätyttyä kaikki kilpailijat poistuvat kentältä mixed zonen kautta, mikä sijaitsee maalin takana.

Pukeutumisteltalle pääsee mixed zonen takana olevien porttien kautta.

Mixed zonessa medialla on mahdollisuus haastatella urheilijoita, sekä Mixed Zonessa on myös mahdollista dopingtestaukseen kutsumiset.

Pukuhuoneet ja peseytyminen

Pukuhuoneet sijaitsevat pääkatsomon sisällä sekä verryttelyalueen vieressä. Pukuhuoneita saa käyttää vain ripeään pukeutumiseen ja peseytymiseen. Terveysturvallisuudesta johtuen turha oleskelu pukuhuoneissa on kielletty!

Lajikohtaisia lisäohjeita

DMR-viestin osuudet: 1200 m, 400 m, 800 m ja 1600 m.

Sekaviestin juoksujärjestys: nainen-mies-nainen-mies.

Alkueriä käytetään vain pika- ja aitajuoksuviesteissä sekä 4 x 300 m viesteissä.

Kävelyviesteissä on käytössä 60 minuutin ajanottoraja.

4 x 400 m viestissä joukkueiden ranking tehdään perustuen kuluvan ja edellisen kauden seuran joukkueen parhaaseen 4 x 400 m viestin tilastoaikaan. Merkitsevää on siis kahden kauden tulokset.

Tuomarineuvostolla on kuitenkin mahdollisuus tehdä muutoksia seurojen ranking-järjestykseen, mikäli seuran joukkueen tilastoaika edelliseltä kaudelta ei vastaa seuran joukkueen kuluvan kauden kokoonpanon tasoa. Kutakin seuraa kohden katsotaan paras aika, eli käytännössä näin määräytyy seuran ykkösjoukkueen rankingjärjestys.

Seurojen mahdolliset kakkosjoukkueet juoksevat pääsääntöisesti muussa kuin ns. kuumassa erässä. Tuomarineuvosto voi tehdä poikkeavan päätöksen, jos seurojen joukkueiden voimasuhteet niin selkeästi edellyttävät.

Jatkoonpääsy alkueristä

4 x 100 m ja 4 x 300 m:

Eriä Q q
2 3 2
3 2 2
4 1 4
5 1 3

Jos alkueriä on kuusi (6) tai enemmän, juostaan kaksi tasa-arvoista finaalierää. Finaaliin pääsevät erävoittajat ja loput aikojen perusteella.

Aitajuoksuviestit:

Loppukilpailu juostaan kahtena eränä, joissa on mukana alkuerien kahdeksan nopeinta joukkuetta. Loppukilpailun tulokset ratkaistaan aikojen perusteella.

Protestit

Mahdolliset vastalauseet jätetään Raatin uimahallin aulassa sijaitsevalle kilpailukanslian INFO-pisteelle.

Vastalauseet on jätettävä 30 min kuluessa kilpailun virallisen tuloksen julkaisemisesta. Vastalauseen jättämisen yhteydessä on maksettava protestimaksu (50 €), joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään.

Tulostaulu

Kilpailussa on käytössä sähköinen tulostaulu.

Viralliset tulokset tulevat pdf-tiedostona live-tuloksien yhteyteen. Pdf-tuloksissa lukee selvästi julkaisuaika, josta protestiaika alkaa.

Kokoontumisen virallinen aikataulu löytyy kisojen aikana kisojen kotisivulta sekä urheilijoiden sisääntulo portin luona ulkona.

Ensiapu ja lihashuolto

Ensiapupiste sijaitsee verryttelykentän vieressä, seurojen telttojen vieressä (kts. aluekartta). Yhteys kilpailulääkäriin otetaan ensiavun kautta.

Videovalvonta

Kilpailutapahtumia valvoo myös videotuomari.

Valkean kaupungin kisat 22.8.2021

SM-viestit 11.–12.9.2021

Telinevoimistelun SM-kisat 17. –19.9.2021